Pizzaleivät

27.10.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pizzaleivät

Parilapannulla tai tavallisella valurautapannulla paistetut leivät sivellään kuumina ranskankermakastikkeella ja päällystetään mozzarellalla, kinkulla ja oliiveilla.

Ainekset

4 kappaletta
1 2 tl kuivahiivaa
2 1 tl sokeria
3 1 tl suolaa
4 2 dl lämmintä maitoa
5 4 - 5 dl vehnäjauhoja
6 1 rkl öljyä
Päälle
1 1 dl ranskankermaa
2 1 rkl chillikastiketta
3 0,5 dl majoneesia
4 0,5 tl (1/2 tl) mustapippuria
5 1 tl oreganoa
6 1 - 2 murskattua valkosipulinkynttä
7 0,5 tl (1/2 tl) suolaa
8 1 paketti mozzarellajuustoa
9 100 g ilmakuivattua kinkkua
10 8 kirsikkatomaattia
11 12 oliivia
12 basilikanlehtiä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 58 g 230 g
Proteiinia 21 g 85 g
Rasvaa 32 g 126 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 2 528 10113
Energiaa kcal 604 2417

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Välipalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kuivahiiva ja mausteet lämpimään, 42-asteiseen maitoon. Lisää jauhot ja öljy. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Tee taikinan kohotessa kastike. Sekoita chilikastike, majoneesi ja mausteet ranskankermaan. Revi mozzarella paloiksi. Puolita kinkkuviipaleet ja kirsikkatomaatit.
Jaa taikina neljään osaan ja kauli ohuiksi leiviksi. Kuumenna pannu ja paista leivät yksi kerrallaan kypsiksi. Paistoaika on noin 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Pidä leivät lämpiminä pyyhkeen sisällä. Levitä päälle kastike ja lisää pinnalle muut täytteet.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5