Pizzakäärme

6.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pizzakäärme

Ainekset

10 kappaletta
Pohja:
1 2 dl vettä
2 1/4 palaa hiivaa tai puoli pussia kuivahiivaa
3 0,5 tl suolaa
4 1 tl sokeria
5 2 rkl öljyä
6 5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 400 g naudan jauhelihaa
2 1 tl suolaa
3 0,5 tl mustapippuria
4 1 tl oreganoa
5 2 rkl tomaattipyreetä
6 1 dl valmista pastakastiketta
7 1 rkl öljyä
8 12 - 14 kirsikkatomaattia
9 2 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 260 g
Proteiinia 15 g 153 g
Rasvaa 10 g 96 g
Kuitua 2 g 19 g
Energiaa kJ 1 058 10585
Energiaa kcal 253 2530

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot. Alusta taikina notkeaksi. Anna taikinan kohota peitettynä puolisen tuntia. Valmista sillä aikaa täyte. Paista jauheliha paistinpannussa ja mausta. Sekoita joukkoon tomaattipyree. Jaa taikina tasakokoisiin paloihin ja pyörittele pulliksi. Kauli niistä pizzapohjat ja sivele pinnat öljyllä. Levitä pohjille pastakastiketta ja nosta päälle jauhelihatäyte ja viipaloituja kirsikkatomaatteja. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 250 asteen lämmössä 10-12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: jauheliha pitsa pizza
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5