Pizza Margherita

25.9.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pizza Margherita

Täydellisen herkullinen tomaattipizza syntyy tuplasti kohotetusta taikinasta ja uunissa haudutetusta kastikkeesta.

Ainekset

2 kappaletta
Pohja
1 25 g hiivaa
2 2 dl vettä
3 2 rkl oliiviöljyä
4 1 tl suolaa
5 5 dl erikoisvehnä- tai durumjauhoja
Tomaattikastike
1 1 punasipuli
2 2 valkosipulinkynttä
3 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa (esim. Mutti)
4 2 dl kiehuvaa vettä
5 4 rkl oliiviöljyä
6 2 rkl tomaattipyreetä
7 1 laakerinlehti
8 1 tl kuivattua basilikaa
9 1 tl suolaa
10 0,5 tl sokeria
11 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria
Päälle
1 2 dl tomaattikastiketta (ks. ohje)
2 2 palloa mozzarellaa (à 125 g)
3 2 - 4 tomaattia
4 0,5 tl kuivattua oreganoa
5 0,5 ruukkua basilikaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 148 g 295 g
Proteiinia 44 g 89 g
Rasvaa 70 g 139 g
Kuitua 16 g 31 g
Energiaa kJ 5 897 11794
Energiaa kcal 1 410 2819

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Peitä taikina liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi vähintään 30 minuuttia. Vaivaa muutaman kerran ja kohota vielä 30 minuuttia.

Kuori ja raasta sipuli ja valkosipulinkynsi. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset korkeareunaisessa uunivuossa. Sekoita tasaiseksi. Hauduta kastiketta 180-asteisessa uunissa 1 tunti, sekoita välillä. Anna kastikkeen jäähtyä hetki ennen kuin levität sitä pizzalle.

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita tyhjä uunipelti tai pizzakivi uuniin. Painele taikina jauhotetulla alustalla käsin ohueksi pohjaksi. Tee joko 1 iso pellillinen, 2 pienempää pizzaa tai pikkupizzoja. Nosta pohja varovasti leivinpaperille; anna pellin olla vielä uunissa.

Levitä tomaattikastiketta tasaisesti pohjan päälle. Valuta mozzarella ja viipaloi tai revi se paloiksi tomaattikastikkeen päälle. Viipaloi tomaatit ja pudottele sinne tänne pizzan päälle. Ripottele oreganoa pinnalle.

Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizza pellille leivinpaperin avulla. Paista kuumassa uunissa 10–15 minuuttia, niin että juusto sulaa pizzan päälle, pohja kypsyy kauttaaltaan ja pinta saa kauniin värin. Viimeistele pizza basilikalla.

Vinkki: Pakasta ylijäänyt kastike seuraavaa pizzakertaa varten tai käytä pastakastikkeena.

Teksti:
Kuvat: Pia Inberg
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5