Pistoukastike

11.7.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pistoukastike

Ainekset

4 annosta
1 4 valkosipulinkynttä
2 1 ruukku basilikaa
3 100 g parmesaanijuustoa
4 1,5 dl oliiviöljyä (kylmäpuristettua)
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 4 g
Proteiinia 6 g 24 g
Rasvaa 42 g 167 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 668 6674
Energiaa kcal 399 1595

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Poista kynsien sisältä vihreä verso, koska se antaa helposti kitkerän maun. Silppua valkosipuli hienoksi.Siirrä silputut valkosipulinkynnet ja revityt basilikanlehdet tehosilppuriin. Pyöräytä tasaiseksi. Lisää hienoksi raastettu juusto ja öljy ja pyöräytä tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Voit valmistaa kastikkeen myös morttelissa hieromalla valkosipulin, basilikan ja parmesaanin tasaiseksi tahnaksi. Lisää lopuksi öljy.Tarjoa pistoukastike grillatun kalan kanssa. Se sopii myös keittojen tai risottojen viimeistelijäksi.

© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5