Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pistaasikuorrutettu sisäfilee

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Vihreä pistaasi-persiljakuorrutus tekee uunissa paahdetusta naudanfileestä erityisen juhlavan. Tarjoa filee esimerkiksi salaatin ja perunoiden kanssa.

Ainekset

800 g
Naudan sisäfileetä
150 g
(1 pussi) pistaasipähkinöitä
2 tl
Rypsiöljyä
2 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria

Kuorrutus

2 rkl
Sinappia
1 rkl
Hunajaa
Ruukku persiljaa
1 tl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota filee huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen kypsennystä. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät.

150 g
(1 pussi) pistaasipähkinöitä
800 g
Naudan sisäfileetä
2

Säädä uuni 150 asteeseen. Poista kalvot fileen pinnalta varovasti teräväkärkisellä veitsellä. Sipaise pintaan 2 tl öljyä ja ruskista liha kauttaaltaan kuumalla paistinpannulla. Hiero suola ja pippuri pintaan.

2 tl
Rypsiöljyä
2 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
3

Sekoita sinappi ja hunaja. Levitä seos fileen pintaan. Silppua persilja ja sekoita se pistaasirouheeseen. Lisää 1 tl öljyä ja painele seos fileen pintaan. Paina lihalämpömittari fileen keskelle.

2 rkl
Sinappia
1 rkl
Hunajaa
Ruukku persiljaa
1 tl
Rypsiöljyä
4

Kypsennä fileetä uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes mittari näyttää 54–62 astetta. 54-asteinen filee jää sisältä punertavaksi, 62-asteinen vetäytyy kypsäksi, mutta pysyy mehukkaana.

5

Peitä liha foliolla ja anna vetäytyä 20 minuuttia. Leikkaa fileestä noin 2 cm:n viipaleita ja aseta viipaleet tarjoiluvadille.

Vinkki: Fileen sisälämpötila nousee vielä pari astetta uunista ottamisen jälkeen.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 13.11.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

267

1116

14,6 g

2,9 g

5,9 g

4,1 g

2,1 g

27,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Suolaa,

Ruukku persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli