Pistaasikuorrutettu joulukinkku

24.11.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pistaasikuorrutettu joulukinkku

Kinkku saa kuorrutteen pistaasista ja maapähkinävoista, laatikot viritetään uuteen asuun.

Ainekset

1 7 kg joulukinkku
2 paistopussi
Kuorrutus
1 1 pussi (200 g) pistaasipähkinöitä
2 0,5 dl sinappia
3 0,5 dl pehmeää maapähkinävoita

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 15 g
Proteiinia 1347 g
Rasvaa 839 g
Kuitua 36 g
Energiaa kJ 54206
Energiaa kcal 12955

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: pehmeää maapähkinävoita

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota pakastekinkku sulamaan riittävän ajoissa. Anna kinkun sulaa pakkauksessaan. Noin 7 kg:n kinkun sulamisaika jääkaapissa on 2–3 vrk. Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistoa. Parhaan lopputuloksen saat, jos kinkun sisälämpötila on noin +10 astetta uuniin pantaessa. Huolehdi, ettei kinkku pääse lämpenemään liikaa. Poista kinkku pakkauksesta. Jos kinkussa on verkko, se saa jäädä kypsennyksen ajaksi. Laita kinkku paistopussiin ja sulje pussi. Leikkaa pieni ilmareikä pussin yläkulmaan. Käytä lihalämpömittaria. Työnnä mittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, ettei kärki kosketa luuta. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta kinkku uunipannulle kamarapuoli ylöspäin. Työnnä kinkku uuniin ja käännä paistomittari uunin luukkuun päin, jolloin lämpötilaa on helppo seurata. Paista kinkkua aluksi 200 asteessa noin 1/2 tuntia ja alenna sitten lämpötila 125 asteeseen. Paista, kunnes mittari näyttää 80 astetta. Paistoajaksi arvioidaan noin 50 minuuttia kiloa kohden. Anna kypsän kinkun jäähtyä uunista ottamisen jälkeen 15–20 minuuttia. Poista pussi ja ota liemi talteen. Poista hiukan jäähtyneestä kinkusta verkko ja nahka sekä osa silavaa. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Sekoita sinappi ja maapähkinävoi. Levitä seos kinkun pintaan ja ripottele päälle pistaasipähkinärouhe. Ruskista 250 asteessa, kunnes pähkinät saavat aavistuksen väriä.

Vinkki: Jos sinappi-maapähkinävoi ei levity kinkun pintaan, kuumenna seosta hetki mikrossa.

 

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5