Pistaasijäädyke

28.10.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pistaasijäädyke

Ainekset

8 annosta
1 8 keltuaista
2 0,75 dl hunajaa
3 1 rkl sokeria
4 5 dl kuohukermaa
5 100 g pistaaseja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 131 g
Proteiinia 7 g 55 g
Rasvaa 33 g 261 g
Kuitua 0 g 4 g
Energiaa kJ 1 605 12843
Energiaa kcal 384 3069

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Kiehauta hunaja ja sokeri kattilassa ja anna jäähtyä hetken. Lisää hunajaseos keltuaisvaahtoon ja vatkaa viileäksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää keltuais-hunajaseokseen. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät hienoksi ja lisää massaan. Vuoraa esim. pitkulainen vuoka tuorekelmulla ja kaada jäädykeseos vuokaan. Peitä foliolla. Pakasta yön yli. Nosta jäädyke kelmun avulla työlaudalle ja leikkaa siitä viipaleita. Nauti hieman sulaneena.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5