Pirteä alkusalaatti

19.5.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pirteä alkusalaatti

Ainekset

1 2 verigreippiä
2 rucolaa tai vihreää salaattia
3 1 - 2 avokadoa
4 2 pussia pakastekatkarapuja (à 180 g)
5 1 dl pinjansiemeniä
Kastike
1 0,5 dl greippimehua
2 2 rkl valkoista balsamietikkaa
3 4 rkl oliiviöljyä
4 0,5 tl suolaa
5 ripaus mustapippuria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 50 g
Proteiinia 74 g
Rasvaa 134 g
Kuitua 25 g
Energiaa kJ 7070
Energiaa kcal 1690

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori greipit niin, että lohkoja ympäröivä kalvo irtoaa. Irrota lohkot kalvoista. Tee tämä lautasella, niin että saat mehun talteen. Halkaise avokadot, poista siemen ja kuori ja viipaloi malto. Sulata katkaravut. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla. Levitä salaattisuikaleet vadille tai alkuruokalautasille. Asettele päälle greippilohkot, avokadoviipaleet ja katkaravut. Sirottele päälle siemenet. Sekoita kastikkeen aineet ja pirskottele kastike salaatille.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: avokado greippi katkarapu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5