Pippuripihvit ja kerma-konjakkikastike

22.9.2014
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pippuripihvit ja kerma-konjakkikastike s-market

Nautiskele kunnon pihvistä kermakonjakkikastikkeella. Katso video sekä kuvalliset ohjeet - helppoa ja herkullista!

Ainekset

4 annosta
1 600 - 800 g naudan sisäfileetä
2 2 rkl rouhittua mustapippuria
3 1 tl suolaa
Paistamiseen
1 voita ja öljyä
Kerma-konjakkikastike
1 2 dl lihalientä
2 2 dl kermaa
3 2 tl soijakastiketta
4 2 tl sinappia
5 1 rkl konjakkia tai omenamehua
6 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 15 g
Proteiinia 46 g 182 g
Rasvaa 26 g 105 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 837 7348
Energiaa kcal 439 1756

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: voita ja öljyä

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

 
 
Foodien ostoslista noudattaa valitsemasi S-marketin hyllyjärjestystä ja kertoo ostoksiesi hinnan etukäteen. Voit lähettää ostoslistan eteenpäin sähköpostilla tai tekstiviestinä.

Kuvalliset ohjeet

Pippuripihvit ja kerma-konjakkikastike_tyoohje1

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Puhdista filee kalvoista ja pyyhi kuivaksi.

Pippuripihvit ja kerma-konjakkikastike_tyoohje2

2. Leikkaa fileestä neljä pihviä. Muotoile ne pyöreiksi.

Pippuripihvit ja kerma-konjakkikastike_tyoohje3

3. Rouhi pippurit esim. morttelissa. Painele pihvien reunat pippurirouheeseen.

Pippuripihvit ja kerma-konjakkikastike_tyoohje4

4. Kuumenna voi ja öljy pannulla. Paista kaksi pihviä kerralla, jotta pannu ei jäähdy. Anna pihvien paistua rauhassa kunnes niiden pintaan nousee punaisia nestepisaroita. Käännä pihvit ja paista noin kaksi minuuttia.

Pippuripihvit ja kerma-konjakkikastike_tyoohje5

5. Nosta pihvit lämmitettyyn uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Peitä foliolla ja anna pihvien vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Pippuripihvit ja kerma-konjakkikastike_tyoohje6

6. Lisää pannuun lihaliemi, kerma, soijakastike, sinappi ja konjakki tai mehu sekä pippurirouhe . Keitä kokoon noin 5 minuuttia. Tarjoile kastike pihvien kera.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: naudan filee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5