Pippuripihvit herkkusieni-kermakastikkeella

25.10.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pippuripihvit herkkusieni-kermakastikkeella

Ainekset

4 annosta
1 4 (á 150 g) naudan sisäfileepihviä
2 1 rkl voita ja öljyä
3 ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Herkkusieni-kermakastike
1 200 g herkkusieniä
2 2 dl omenamehua
3 2 dl ruokakermaa
4 2 rkl soijakastiketta
5 2 rkl sinappia
6 0,5 tl pippurirouhetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 36 g
Proteiinia 3 g 13 g
Rasvaa 10 g 41 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 609 2437
Energiaa kcal 146 582

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta pihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistoa. Kuivaa pihvien pinta paperilla. Kuumenna voi-öljyseos pannulla kullanruskeaksi. Kypsennä pihvit molemmin puolin 2–3 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta. 3 cm:n paksuinen pihvi paistuu mediumiksi paistaen noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Paista vain kaksi pihviä kerrallaan.Mausta pihvit ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Nosta pihvit lämpimään vuokaan ja peitä foliolla.Viipaloi tai lohko herkkusienet. Paahda sieniä kuivalla pannulla, kunnes niistä haihtuu pois ylimääräinen neste. Siirrä sienet syrjään.Kaada pannuun mehu, kerma ja soijakastike. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia kunnolla kiehuen kokoon. Mausta kastike sinapilla ja pippurirouheella. Nosta kastikkeen joukkoon pihvit ja myös pihvistä valunut liemi. Kaada päälle sienet ja anna lämmetä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5