Pippuripihvi

30.5.2005
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pippuripihvi

Ainekset

1 4 kpl naudan sisäfilettä (á150g)
2 2 rkl kokonaisia mustapippureita
3 1 rkl voita
4 1 rkl öljyä
5 1 tl suolaa
6 3 dl kuohukermaa
7 2 rkl soijaa
8 2 tl sinappia

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 14 g
Proteiinia 135 g
Rasvaa 155 g
Kuitua 0 g
Energiaa kJ 8291
Energiaa kcal 1982

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pippuripihvi

 

Suomalaisten kestosuosikki, pippuripihvi, sopii suuriin juhlahetkiin. Pippuripihvit valmistetaan naudan sisäfileestä. Sisäfilee on ruhon mureinta ja arvokkainta osaa. Paras osa on keskellä. Siitä saadaan parhaimmat ja paksuimmat pihvit. Pihvilihaa varataan yleensä 150-200 grammaa ruokailijaa kohden.

Ota pihvit jääkaapista noin puoli tuntia ennen paistoa. Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla. Murskaa pippurit morttelissa karkeaksi rouheeksi ja kaada seos lautaselle. Pippurimyllyllä pippurirouheesta tulee liian hienoa. Voit myös rouhia pippurit veitsen lappealla puolella. Pyöritä pihvit kauttaaltaan pippuriseoksessa.

Kuumenna voi ja öljy pannulla kullanruskeaksi. Kypsennä pihvit molemmin puolin 2-3 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta. 3 cm:n paksuinen pihvi kypsyy mediumiksi eli puolikypsäksi paistettaessa noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Paista vain kaksi pihviä kerrallaan, ettei pannu jäähdy ja lihasnesteet pääse pihvistä pannulle. Mausta ruskistuneet pihvit ripauksella suolaa. Nosta pihvit lämpimään vuokaan ja pidä lämpimänä foliolla peitettynä.

Kaada pannuun kermaa ja soijakastike. Keitä hetken aikaa kermaa kokoon. Mausta sinapilla. Sekoita kastike tasaiseksi. Tarkista maku. Nosta pihvit lautasille ja tarjoile kermakastikkeen kanssa.

Kuvalliset ohjeet

Pihvien muotoileminen

1. Muotoile pihvit tasapaksuiksi ja nuiji kevyesti.

Pihvien pippuroiminen

2. Painele pihvit molemmin puolin morttelissa rouhittuihin pippureihin.

Pihvien paistaminen

3. Paista pihvit kuumalla pannulla rasvassa.Puolikypsä pihvi tuntuu haarukan alla kimmoisalta.

Kastikkeen valmistaminen

4. Nosta pihvit lämpimään odottamaan ja valmista sillä aikaa kastike kermasta, soijasta ja sinapista. Kaadakerma, soija ja sinappi pannuun. Keitä hetki nestettä kokoon.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5