Piparminttutuulihatut

26.4.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Piparminttutuulihatut

Ainekset

20 kappaletta
1 100 g margariinia
2 2 dl vettä
3 1,5 dl vehnäjauhoja
4 3 kananmunaa
Täyte:
1 2 dl vispikermaa
2 100 g maitorahkaa
3 150 g piparminttukaramellirouhetta (Marianne)

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 158 g
Proteiinia 3 g 60 g
Rasvaa 11 g 218 g
Kuitua 0 g 7 g
Energiaa kJ 590 11793
Energiaa kcal 141 2819

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen, ja jatka vatkaamista, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna seoksen jäähtyä ja lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Nosta taikinasta kahdella lusikalla kokkareita leivinpaperin päälle pellille. Paista keskitasossa noin 25-30 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana, jotta tuulihatut eivät laske. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä maitorahka ja karamellirouhe kermavaahtoon. Halkaise jäähtyneiden leivonnaisten ”hattu” ja täytä karamellivaahdolla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: leivos
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5