Piparkakut

20.10.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Piparkakut

Ainekset

50 kappaletta
1 1 dl maitoa
2 1 dl siirappia
3 1,5 dl sokeria
4 75 g margariinia
5 2 tl ruokasoodaa
6 1,5 rkl piparkakkumaustetta
7 6 dl vehnäjauhoja
Koristelu:
1 1 valkuainen
2 3 - 3,5 dl tomusokeria tai valmista sokerikuorrutetta
3 leivontakoristeita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 689 g
Proteiinia 1 g 47 g
Rasvaa 1 g 66 g
Kuitua 0 g 14 g
Energiaa kJ 299 14963
Energiaa kcal 72 3576

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta maito, siirappi ja sokeri. Nosta kattila liedeltä ja lisää margariini, sooda ja piparkakkumauste. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita jauhot jäähtyneeseen seokseen. Taikina saa jäädä pehmeähköksi, koska se kovettuu kylmässä. Peitä taikinakulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikinasta kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä ohuehko levy ja painele muoteilla piparkakkuja. Nosta leivinpaperoidulle uunipelille ja paista 6–10 minuuttia piparien paksuudesta riippuen.

Käytä valmista kuorrutetta tai valmista se itse. Vatkaa valkuainen kevyesti ja sekoita joukkoon tomusokeria niin, että saat pursotettavan seoksen. Valuta kuorrutus tukevaan pakastepussiin. Leikkaa pienen pieni pala pois pussin kulmasta. Pursota kuorrutuksella kuvioita pipareiden pinnalle ja paina koristeet kosteaan kuorrutukseen, jotta ne kiinnittyvät. Anna pipareiden kuivua.

Vinkki: Uudenlaisella painettavalla piparimuotilla, jää kaunis kuvio piparin pintaan. Jätä taikina hieman paksummaksi kaulittaessa. Paina piparimuotti tasaisesti taikinan pintaan. Paina jousitetusta napista ja pipari irtoaa muotista.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pikkuleivät
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5