Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Piparkakut

Fork and knife
50 Kappaletta
Fork and knife
50 Kappaletta

Ainekset

1 dl
Maitoa
1 dl
Siirappia
1 1/2 dl
Sokeria
75 g
Margariinia
2 tl
Ruokasoodaa
1 1/2 rkl
Piparkakkumaustetta
6 dl
Vehnäjauhoja

Koristelu:

1 kpl
Valkuainen
3 - 3 1/2 dl
Tomusokeria tai valmista sokerikuorrutetta
Leivontakoristeita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta maito, siirappi ja sokeri. Nosta kattila liedeltä ja lisää margariini, sooda ja piparkakkumauste. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita jauhot jäähtyneeseen seokseen. Taikina saa jäädä pehmeähköksi, koska se kovettuu kylmässä. Peitä taikinakulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikinasta kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä ohuehko levy ja painele muoteilla piparkakkuja. Nosta leivinpaperoidulle uunipelille ja paista 6–10 minuuttia piparien paksuudesta riippuen.

Käytä valmista kuorrutetta tai valmista se itse. Vatkaa valkuainen kevyesti ja sekoita joukkoon tomusokeria niin, että saat pursotettavan seoksen. Valuta kuorrutus tukevaan pakastepussiin. Leikkaa pienen pieni pala pois pussin kulmasta. Pursota kuorrutuksella kuvioita pipareiden pinnalle ja paina koristeet kosteaan kuorrutukseen, jotta ne kiinnittyvät. Anna pipareiden kuivua.

Vinkki: Uudenlaisella painettavalla piparimuotilla, jää kaunis kuvio piparin pintaan. Jätä taikina hieman paksummaksi kaulittaessa. Paina piparimuotti tasaisesti taikinan pintaan. Paina jousitetusta napista ja pipari irtoaa muotista.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2009
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.