Piparkakkutalo

27.11.2007
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Piparkakkutalo

Ainekset

1 1 paketti piparkakkutaloaineksia
Osien kiinnittämiseen:
1 200 g sokeria
Sokerikuorrute:
1 1 valkuainen
2 3 - 4 dl tomusokeria
Koristeluun:
1 kakunkoristeita, karamelleja ym.

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna sokeri paistinpannulla sekoittaen, kunnes se sulaa. Ole hyvin varovainen polttavan kuuman sokerin kanssa!

Kasta talon liitoskohdat sokeriin osa kerrallaan ja aina nopeasti kiinni toisiinsa.

Aloita seinien liittämisestä toisiinsa. Aseta sitten kattolevyt päälle. Liitä lopuksi savupiipun osat toisiinsa ja kiinnitä kattoon. Mikäli sokeri ehtii kovettua, kuumenna sitä hetki uudelleen.

Valmista sokerikuorrute sekoittamalla tomusokeri valkuaisen joukkoon. Kaupasta saa myös valmista sokerikuorrutetta. Sokerikuorrutteen tulee olla helposti pursotettavaa, mutta paksuhkoa massaa, jotta se kuivuu nopeasti. Kaada kuorrute pieneen pakastuspussiin. Pussi pysyy tukevasti paikoillaan juomalasissa. Sulje pussi ja leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä.

Koristele piparkakkutalo pursottamalla sokerikuorrutetta. Voit painella kuorrutteeseen kiinni karamelleja ja kakun koristeita. Tee se heti, sillä kuorrute kovettuu nopeasti. Anna talon kuivua rauhassa tasaisella alustalla.

Voit värjätä kuorrukkeen elintarvikevärillä. Perusväreistä voit sekoittaa haluamiasi sävyjä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5