Piparkakkutaikina

28.11.2011
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Piparkakkutaikina

Ainekset

70 kappaletta
1 1,5 dl siirappia
2 1,5 dl maitoa
3 2,5 dl sokeria
4 1 rkl soodaa
5 100 g margariinia tai voita
6 1 tl jauhettua neilikkaa
7 1 tl jauhettua kanelia
8 8 dl vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 739 g
Proteiinia 1 g 59 g
Rasvaa 1 g 90 g
Kuitua 0 g 18 g
Energiaa kJ 241 16899
Energiaa kcal 58 4039

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta siirappi, maito ja sokeri. Ota kattila liedeltä, lisää sooda, voi ja mausteet. Anna jäähtyä.Sekoita jauhot jäähtyneeseen seokseen. Taikina saa jäädä pehmeäksi, koska se kovettuu ja turpoaa vielä kylmässä.Kääri taikina kelmuun ja anna levätä vähintään muutama tunti tai mieluiten seuraavaan päivään. Voit myös valmistaa taikinan hyvissä ajoin etukäteen ja pakastaa taikinan.Kuumenna uuni 200-asteeseksi. Kauli taikina ohueksi ja ota levystä muotilla piparkakkuja. Lado piparit leivinpaperille peitetyllä pellille ja paista 6–7 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat piparit.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: pikkuleivät
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5