Piparjuuri-perunasalaatti

25.12.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Piparjuuri-perunasalaatti

Ainekset

4 annosta
1 700 g kiinteitä perunoita
2 2 etikkakurkkua
3 1 hapan omena
4 1 dl majoneesia
5 1 dl kermaviiliä
6 2 rkl piparjuuritahnaa
7 2 tl dijonsinappia
Majoneesi
1 2 munankeltuaista
2 1 tl dijonsinappia
3 ripaus suolaa
4 ripaus rouhittua valkopippuria
5 1,5 rkl sitruunamehua
6 4 dl rypsiöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 139 g
Proteiinia 5 g 19 g
Rasvaa 11 g 43 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 1 089 4356
Energiaa kcal 260 1041

Reseptitiedot

Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Perunoiden kuoriminen

1. Keitä perunat kuorineen napakan kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori perunat.

Majoneesin valmistaminen

2. Valmista majoneesi. Sekoita kulhossa keltuaiset, sinappi, mausteet ja sitruunamehu.

Majoneesin valmistaminen

3. Valuta öljyä aluksi tipoittain, myöhemmin ohuena nauhana samalla kunnolla vatkaten, kunnes kastike sakenee.

Majoneesin keventäminen

4. Kevennä 1 dl majoneesia kermaviilillä. Mausta piparjuuritahnalla ja sinapilla.

Perunoiden, kurkkujen ja omenoiden kuutioiminen

5. Kuori ja kuutioi perunat ja kurkut. Kuori omena ja kuutioi se.

Ainesten sekoittaminen

6. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: peruna salaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5