Piparivanukkaat ja puolukka-kanelikastike

23.11.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Piparivanukkaat ja puolukka-kanelikastike

Ainekset

4 annosta
1 4 liivatelehteä
2 2 dl kuohukermaa
3 4 rkl sokeria
4 3 dl maitoa
5 0,5 tl piparkakkumausteseosta
Puolukkakastike
1 200 g puolukoita
2 kanelitanko
3 0,75 dl vettä
4 1 dl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 167 g
Proteiinia 11 g 45 g
Rasvaa 19 g 76 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 600 6402
Energiaa kcal 382 1530

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kiehauta kattilassa kerma ja sokeri ja sekoita joukkoon maito ja piparkakkumauste.Purista vesi liivatteista ja liuota ne kuumaan kermaseokseen. Jaa seos silikonimuffinipellin neljään syvennykseen tai kahvikuppeihin ja nosta pelti varovaisesti kylmään hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.Keitä kattilassa puolukkakastikkeen aineksia 5–10 minuuttia tai kunnes puolukat hieman hajoavat ja neste muuttuu siirappiseksi. Poista kanelitanko.Kumoa vanukkaat lautasille ja tarjoile puolukkakastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5