Piparijuustokakku ja glögikastike

7.11.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Piparijuustokakku ja glögikastike

Piristä uunissa paistettava juustokakku piparkakkumausteella ja tarjoa glögikastikkeen kera.

Ainekset

12 palaa
1 150 g voita tai margariinia
2 1 dl sokeria
3 1 kananmuna
4 3,5 dl vehnäjauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 2 rasiaa (à 200 g) vaniljatuorejuustoa
2 1 prk (200 g) kermaviiliä
3 1 dl kuohukermaa
4 1 dl sokeria
5 4 kananmunaa
6 0,5 dl maissitärkkelystä
7 1 rkl piparkakkumaustetta
Glögikastike
1 2 dl glögijuomaa
2 1,5 dl perunajauhoja

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 402 g
Proteiinia 7 g 81 g
Rasvaa 28 g 332 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 1 721 20650
Energiaa kcal 411 4935

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Säädä uuni 175 asteeseen.
  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita kananmuna vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää ne vaahtoon ja sekoita taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille noin 3 cm:n korkeudelle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  • Sekoita täytteen ainekset kulhossa sähkövatkaimella. Kaada seos vuokaan taikinan päälle.
  • Kypsennä kakkua uunissa noin tunti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin.
  • Ota ½ dl glögistä erilleen ja sekoita perunajauhot siihen tasaisesti. Kiehauta loppu glögi. Kaada perunajauhosuurus kuumaan glögiin ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kun kastike pulpahtaa, ota kattila pois liedeltä. Anna kastikkeen jäähtyä. Tarjoa juustokakun kanssa.

Vinkki: Ripottele kakun pinnalle talvinen tomusokerihuntu.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5