Piparigranola

15.11.2017
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Piparigranola

Jouluinen granola maustetaan piparkakunmakuiseksi. Tämän tuoksuvan ruokalahjan saajalla on aamiainen valmiina ainakin uuteenvuoteen asti.

Ainekset

1 4 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
2 1,5 dl (100 g) saksanpähkinöitä rouhittuna
3 1,2 dl (1 ¼ dl) kurpitsansiemeniä
4 1,2 dl (1 ¼ dl) auringonkukansiemeniä
5 2 prk (à 125 g) omenasosetta
6 0,5 dl rypsiöljyä
7 0,5 dl fariinisokeria
8 2 rkl tummaa siirappia
9 0,5 tl suolaa
10 1,5 tl piparkakkumaustetta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 241 g
Proteiinia 96 g
Rasvaa 246 g
Kuitua 51 g
Energiaa kJ 14838
Energiaa kcal 3546

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Levitä leivinpaperin päälle pellille. Paahda 150 asteessa 15 minuutin välein sekoitellen, yhteensä 60–70 minuuttia. Jäähdytä.

Pakkaa kannelliseen lasipurkkiin tai tiiviisti pusseihin. Granola säilyy hyvänä noin kuukauden. Vaihtele pähkinöitä ja siemeniä makusi mukaan.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5