Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pinaattinen lohi-tomaattipasta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
1 rkl
Öljyä
3/4 tl
Suolaa
Reilu ripaus rouhittua mustapippuria
1 kpl
Kirsikkatomaatteja (250 g)
1 kpl
Pakastepinaattia (150 g)
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 - 2 1/2 dl
Ruokakermaa
1 - 2 rkl
Sitruunanmehua
Tuoretta basilikaa

Lisäksi

500 g
Pastaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja pidä lämpimänä kattilassa.

Leikkaa nahaton lohifilee kuutioiksi. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista siinä lohikuutiot nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää huuhdellut ja halkaistut kirsikkatomaatit, pakastepinaatti ja kuorittu ja viipaloitu valkosipuli.

Kuullota hetki, kunnes tomaatti ja valkosipuli pehmenevät. Lisää kerma ja kiehauta. Keitä halutessasi kasaan. Mausta lopuksi sitruunanmehulla ja tuoreella basilikalla. Tarkista maku. Tarjoa pastan kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 7.1.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

742

3106

27,8 g

9,3 g

85,5 g

3,3 g

4,5 g

33,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 tl Suolaa,

Reilu ripaus rouhittua mustapippuria,

1 pussi Pakastepinaattia (150 g),

Valkosipulinkynttä,

Tuoretta basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli