Pinaattinen kesäkeitto

23.6.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pinaattinen kesäkeitto

Ainekset

4 annosta
1 2 porkkanaa
2 4 - 6 perunaa puoliksi lohkottuina
3 1 pieni kukkakaali
4 0,5 l vettä
5 2 tl suolaa
6 5 maustepippuria
7 2 tl sokeria tarvittaessa
8 1 dl herneitä
9 pari kourallista pinaattia
10 3 dl maitoa
11 1 rkl vehnäjauhoja
12 1 rkl voita
13 2 rkl silputtua persiljaa, tilliä ja ruohosipulia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 88 g
Proteiinia 6 g 26 g
Rasvaa 4 g 18 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 664 2657
Energiaa kcal 159 635

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja lohko perunat. Huuhdo ja lohko kukkakaali. Kiehauta vesi ja mausta se suolalla. Kesäkasvikset ovat makoisia, mutta usein keittoon kannattaa lisätä myös hiukan sokeria.

Lisää kiehuvaan liemeen pippurit ja porkkanat. Lisää viiden minuutin kuluttua perunat, herneet ja kukkakaali ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää suikaloitu pinaatti.

Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää maito, jonka joukkoon on vatkattu vehnäjauhot. Keitä vielä muutama minuutti. Lisää keittoon voi ja yrtit ja tarkista maku.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5