Pinaattilasagne

27.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pinaattilasagne

Ainekset

6 annosta
1 500 g lasagnelevyjä
Tomaattikastike
1 2 rkl öljyä
2 2 sipulia
3 3 valkosipulinkynttä
4 2 prk tomaattimurskaa
5 1 tl suolaa
6 2 tl oreganoa
7 2 tl basilikaa
8 mustapippuria
Juustotäyte
1 2 prk raejuustoa
2 1 kananmuna
3 0,5 tl suolaa
4 mustapippuria
5 150 g pakastepinaattia
6 5 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 65 g 388 g
Proteiinia 30 g 183 g
Rasvaa 20 g 121 g
Kuitua 5 g 32 g
Energiaa kJ 2 374 14243
Energiaa kcal 567 3404

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista tomaattikastike. Kuori ja paloittele sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit kevyesti.Lisää tomaattimurska ja mausteet.Hauduta välillä sekoittaen, kunnes kastikkeesta tulee paksua, noin 20-25 minuuttia.Sekoita kulhossa raejuusto, kananmuna, pinaatti, suola ja pippuri.Kokoa lasagne. Voitele uunivuoka ja levitä vuoan pohjalle hieman tomaattikastiketta. Peitä kastike lasagnelevyillä.Käytä seuraavaan kerrokseen 1/3 raejuustoseosta, päälle lasagnelevyt. Sen jälkeen 1/3 tomaattikastiketta, lasagnelevyt ja 1/3 juustoraastetta, lasagnelevyt. Toista kerrokset vielä kaksi kertaa siten, että juustoraaste jää päällimmäiseksi.Peitä lasagne foliolla ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Poista folio ja kypsennä vielä noin 15 minuuttia.Jos pakastat lasagnen, peitä se huolellisesti kelmulla ja pakasta paistamatta. Ota ruoka jääkaappiin sulamaan edellisenä iltana. Paista 200 asteessa, paistoaika voi olla noin 10 minuuttia pidempi. Lasagne säilyy pakastimessa noin kaksi kuukautta.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: lasagne pinaatti raejuusto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5