Pinaatti-vuohenjuustopiirakka

25.2.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pinaatti-vuohenjuustopiirakka

Ruokaisa pinaatti-juustopiirakka käy salaatin kanssa tarjottuna ateriasta. Jos et välitä vuohenjuustosta, voit korvata sen esimerkiksi fetalla.

Ainekset

6 annosta
1 1 paketti (400 g) pakastepiirakkataikinaa
2 200 g vuohen valkohomejuustoa
3 0,5 ruukkua basilikaa
4 150 g tuoretta pinaattia
5 1 iso sipuli
6 2 valkosipulinkynttä
7 tilkka oliiviöljyä
8 2 dl kermaa
9 2 munaa
10 0,75 tl suolaa
11 mustapippuria
12 1 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 200 g
Proteiinia 17 g 102 g
Rasvaa 42 g 252 g
Kuitua 4 g 25 g
Energiaa kJ 2 428 14569
Energiaa kcal 580 3482

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kauli sulanut taikina joko suorakaiteen muotoiseen tai pyöreään piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Ryöppää pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä. Puserra kuivaksi siivilässä. Hienonna pinaatti karkeasti.

Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli kypsäksi, lisää pannulle pinaatti ja hienonnettu basilika, mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla. Levitä pinaatti piiraspohjan päälle.

Sekoita munat kermaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pinaatin päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Leikkaa vuohenjuusto reilun sentin viipaleiksi ja asettele piirakan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5