Pinaatti-savulohipasta

25.2.2016
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pinaatti-savulohipasta

Pasta on juhlaruokaa, kun sen höysteenä on tuoretta pinaattia ja kylmäsavulohta. Paista munat siten, että keltuainen jää löysäksi ja toimii pastan kastikkeena.

Ainekset

4 annosta
1 300 g pennepastaa
2 250 g tuoretta pinaattia
3 1 sipuli
4 3 rkl oliiviöljyä
5 0,5 tl suolaa
6 150 g kylmäsavulohta
7 4 kananmunaa
8 ripaus suolaa
9 ripaus mustapippuria
10 silputtua basilikaa
11 parmesaaniraastetta, halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 51 g 204 g
Proteiinia 24 g 95 g
Rasvaa 25 g 100 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 2 194 8778
Energiaa kcal 524 2098

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kiehauta pinaatti kiehuvassa vedessä. Puserra kuivaksi siivilässä ja silppua. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää silputtu sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Lisää pinaatti ja kuumenna sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Silppua sekaan lohi.

Paista munat öljytilkassa siten, että keltuainen jää valuvaksi. Mausta munat kevyesti suolalla ja pippurilla. Kääntele pinaatti-lohiseos kuuman, valutetun pastan sekaan. Jaa annokset lautasille. Silppua pinnalle basilikaa ja lisää halutessasi raastettua parmesaania. Nosta paistetut munat annosten päälle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5