Pinaatti-kananmunasalaatti

27.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pinaatti-kananmunasalaatti

Ainekset

4 annosta
1 100 g pinaatinlehtiä
2 4 munaa
3 hiukan tammenlehtisalaattia, rucolaa ja vuonankaalia tai muita erilaisia salaatinlehtiä
4 1 dl mantelirouhetta
5 1 dl hillosipuleita tai mustia kivettömiä oliiveja
6 1 dl fetajuustokuutioita
7 2 dl paahdetun vaalean leivän kuutioita
8 (hiukan valkosipulia)
Kastike
1 1 rkl sitruunamehua
2 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
3 1 tl pippuriseosmaustetta
4 (ripaus raastettua muskottipähkinää)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 29 g
Proteiinia 15 g 60 g
Rasvaa 26 g 103 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 335 5339
Energiaa kcal 319 1276

Reseptitiedot

Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita ensin salaattikastike.

Jätä muutama pinaatinlehti ehjäksi ja silppua loput kattilaan. Kuumenna ne omassa mehussaan höyryttäen pehmeiksi ja jäähdytä.

Keitä munia 8 minuuttia, jäähdytä kylmällä vedellä, kuori ja halkaise.

Asettele erilaiset salaatinlehdet vadille ja muut ainekset niiden päälle. Valuta pinnalle kastike. Tarjoa heti aterian aluksi tai iltapalana.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: feta fetajuusto pinaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5