Pinaatti-juustonkannikkakeitto

26.9.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pinaatti-juustonkannikkakeitto

Raasta jääkaapista löytyvät juustonkannikat pinaattikeittoon. Hyödynnä myös kuivahtanut ruisleipä, ja keitä sopan seuraksi täydelliset kananmunat.

Ainekset

4 annosta
1 2 rkl voita tai margariinia
2 0,5 dl vehnäjauhoja
3 8 dl maitoa
4 150 g hienonnettua pinaattia (pakaste)
5 1 - 2 dl juustoraastetta
6 1 tl suolaa
7 0,5 tl sokeria
Lisäksi
1 2 - 4 kananmunaa
2 100 g (noin 3 viipaletta) ruisleipää
3 1 rkl voita
4 1 rkl öljyä
5 2 - 3 rkl hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 107 g
Proteiinia 24 g 96 g
Rasvaa 30 g 120 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 1 983 7931
Energiaa kcal 474 1896

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja 4 dl maitoa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää loppu maito ja jäinen pinaatti. Keitä 2 minuuttia. Raasta juusto ja lisää keittoon. Mausta suolalla ja sokerilla. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.

Pane munat kattilaan kylmään veteen. Kuumenna vesi kunnolla kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja peitä kannella. Anna munien kypsyä 8 minuuttia, jolloin keltuainen on vielä pehmeä. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ennen kuorimista.

Kuutioi leipä. Paista kuutiot rapeiksi voi-öljyseoksessa. Mausta persiljalla.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5