Pinaatti-juustoboston

21.9.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pinaatti-juustoboston

Suolainen boston sopii vieraillekin tarjottavaksi. Tarjoa suussa sulava pinaatti-juustoboston keiton kanssa tai iltapalalla.

Ainekset

20 annosta
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 1 rkl sokeria
4 1 tl suolaa
5 8 dl sämpyläjauhoja
6 75 g margariinia
Täyte
1 200 g tuoretta pinaattia
2 1 dl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
3 150 g mozzarellaraastetta
4 ripaus suolaa
5 ripaus rouhittua mustapippuria
Voiteluun
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 310 g
Proteiinia 5 g 98 g
Rasvaa 6 g 123 g
Kuitua 2 g 33 g
Energiaa kJ 577 11536
Energiaa kcal 138 2757

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, suola ja osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhot. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Poista pinaateista paksut lehtiruodit. Kiehauta pinaatit nopeasti vedessä ja huuhtele kylmällä vedellä. Puristele kuiviksi. Levitä pinaatinlehdet, tomaatinpalat ja juustoraaste taikinalevylle. Mausta. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta yhdeksän palaa. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 24–26 cm). Aseta palat väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Peitä ja kohota 20 minuuttia. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5