Pinaatti-fetapiiras

25.5.2012
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pinaatti-fetapiiras

Ainekset

11 annosta
Taikina
1 125 g voita tai margariinia
2 4 dl sämpyläjauhoja
3 1 tl leivinjauhetta
4 1 tl sipulijauhetta
5 125 g maitorahkaa
Täyte
1 pala purjoa
2 2 valkosipulinkynttä
3 2 rkl oliiviöljyä
4 1 pussi (150 g) pakastepinaattia
5 1 prk (200 g) kermaviiliä
6 2 kananmunaa
7 ripaus suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 100 g fetajuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 83 g
Proteiinia 6 g 66 g
Rasvaa 16 g 179 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 835 9183
Energiaa kcal 200 2195

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi, Lounas, Välipalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset, Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivin- ja sipulijauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään täytteen teon ajaksi. Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla. Anna jäähtyä.Sulata ja valuta pinaatti. Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat, pinaatti ja mausteet. Kauli taikina ohueksi levyksi. Nosta levy piirakka- tai foliovuokaan. Levitä päälle sipuliseos ja kaada päälle pinaatti-munaseos. Paloittele fetajuusto ja ripottele piirakan päälle. Paista 225-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5