Pilkulliset kesäkurpitsa-raejuustopihvit

6.7.2018
13 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pilkulliset kesäkurpitsa-raejuustopihvit

Mannasuurimoilla suurustettuja kasvispihvejä värittävät raejuusto ja makea maissi. Herkulliset pihvit maistuvat koko perheelle.

Ainekset

10 kappaletta
1 2 kesäkurpitsaa (noin 800 g)
2 2 tl suolaa kesäkurpitsan itkettämiseen
3 2 rkl pellavansiemeniä
4 2 rkl vettä
5 1 prk (200 g) raejuustoa
6 0,5 pussia (100 g) pakastemaissia
7 0,5 dl mannasuurimoita
8 2 tl oreganoa
9 1 tl suolaa
10 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
11 2 kananmunan keltuaista
12 3 rkl rypsiöljyä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 84 g
Proteiinia 6 g 56 g
Rasvaa 6 g 65 g
Kuitua 2 g 17 g
Energiaa kJ 480 4795
Energiaa kcal 115 1146

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lounas
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Raasta kesäkurpitsat karkealla terällä. Laita raaste siivilään ja sekoita suola raasteeseen. Anna valua 30 minuuttia.
  • Mittaa pellavansiemenet ja vesi kulhoon. Anna turvota 30 minuuttia.
  • Valuta raejuusto. Sulata ja valuta maissi.
  • Purista kesäkurpitsaraaste mahdollisimman kuivaksi ja laita suureen kulhoon. Lisää mannasuurimot, pellavansiemenet, raejuusto, maissi ja mausteet. Sekoita. Erottele keltuaiset ja sekoita ne tasaisesti raasteseokseen. Laita taikina jääkaappiin tunniksi.
  • Kuumenna öljy paistin- tai lettupannulla. Muotoile taikinasta 10 pihviä (halkaisija noin 7 cm, paksuus 2 cm). Paista pihvit keskilämmöllä kullanruskeiksi molemmin puolin, 8–10 minuuttia.

Vinkki: Purista kesäkurpitsaraaste hyvin, niin saat rapeita pihvejä.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5