Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pilkulliset kesäkurpitsa-raejuustopihvit

Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Mannasuurimoilla suurustettuja kasvispihvejä värittävät raejuusto ja makea maissi. Herkulliset pihvit maistuvat koko perheelle.

Ainekset

2 kpl
Kesäkurpitsaa (noin 800 g)
2 tl
Suolaa kesäkurpitsan itkettämiseen
2 rkl
Pellavansiemeniä
2 rkl
Vettä
1 kpl
(200 g) raejuustoa
1/2 kpl
(100 g) pakastemaissia
1/2 dl
Mannasuurimoita
2 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
2 kpl
Kananmunan keltuaista
3 rkl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Raasta kesäkurpitsat karkealla terällä. Laita raaste siivilään ja sekoita suola raasteeseen. Anna valua 30 minuuttia.

2 kpl
Kesäkurpitsaa (noin 800 g)
2 tl
Suolaa kesäkurpitsan itkettämiseen
2

Mittaa pellavansiemenet ja vesi kulhoon. Anna turvota 30 minuuttia.

2 rkl
Pellavansiemeniä
2 rkl
Vettä
3

Valuta raejuusto. Sulata ja valuta maissi.

1 kpl
(200 g) raejuustoa
1/2 kpl
(100 g) pakastemaissia
4

Purista kesäkurpitsaraaste mahdollisimman kuivaksi ja laita suureen kulhoon. Lisää mannasuurimot, pellavansiemenet, raejuusto, maissi ja mausteet. Sekoita. Erottele keltuaiset ja sekoita ne tasaisesti raasteseokseen. Laita taikina jääkaappiin tunniksi.

1/2 dl
Mannasuurimoita
2 rkl
Pellavansiemeniä
1 kpl
(200 g) raejuustoa
1/2 kpl
(100 g) pakastemaissia
2 tl
Oreganoa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa
2 kpl
Kananmunan keltuaista
5

Kuumenna öljy paistin- tai lettupannulla. Muotoile taikinasta 10 pihviä (halkaisija noin 7 cm, paksuus 2 cm). Paista pihvit keskilämmöllä kullanruskeiksi molemmin puolin, 8–10 minuuttia.

3 rkl
Rypsiöljyä
6

Vinkki: Purista kesäkurpitsaraaste hyvin, niin saat rapeita pihvejä.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 6.7.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

88

369

6,7 g

0,8 g

4,7 g

1,1 g

0,6 g

2,2 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Suolaa kesäkurpitsan itkettämiseen,

2 rkl Pellavansiemeniä,

2 rkl Vettä,

2 tl Oreganoa,

1 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli