Pikku-Mintun raikas hedelmäsalaatti

22.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pikku-Mintun raikas hedelmäsalaatti

Ainekset

4 annosta
1 1 appelsiini
2 1 banaani
3 2 dl tummia viinirypäleitä
4 2 pientä omenaa
5 1 dl cashewpähkinöitä
Mausteliemi
1 1 dl appelsiinin mehua
2 1 limen mehu
3 0,5 dl silputtua tuoretta minttua
4 2 rkl juoksevaa hunajaa
Lisäksi
1 2 dl vaniljajogurttia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 159 g
Proteiinia 6 g 22 g
Rasvaa 8 g 30 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 1 068 4272
Energiaa kcal 255 1021

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: silputtua tuoretta minttua

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Tee ensin mausteliemi: Leikkaa appelsiini veitsellä puoliksi. Purista appelsiinista mehu ja mittaa siitä 1 dl isoon kulhoon. Leikkaa lime puoliksi. Purista molemmista puolikkaista mehu appelsiinimehun joukkoon. Leikkaa minttu silpuksi ja lisää se mehuun. Lisää hunaja ja sekoita.

2. Leikkaa hedelmät: Leikkaa appelsiinin molemmista päistä ”hattu” pois. Käännä appelsiini pystyyn leikkuulaudalle. Leikkaa appelsiinin kuori pois veitsellä niin, että appelsiiniin ei jää yhtään kuoren valkoista osaa. Leikkaa appelsiinit paloiksi.

3. Kuori banaani ja leikkaa se viipaleiksi. Huuhtele viinirypäleet kylmällä vedellä. Leikkaa ne puoliksi.

4. Huuhtele ja kuori omenat. Aseta omenat leikkuulaudalle ja paina omenaporalla siemenkodat pois. Leikkaa omenat kuutioiksi.

5. Sekoita kaikki hedelmät mausteliemeen. Laita kulho jääkaappiin 30 minuutiksi. Nauti vaniljajogurtin kanssa.

Vinkki! Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5