Pikkelöity vesimelonin kuori

15.9.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pikkelöity vesimelonin kuori

Vältä hävikki ja hyödynnä vesimelonista myös kuoret. Inkiväärillä ja mausteilla ryyditetty pikkeliliemi maustaa ja rapeuttaa kuoret herkullisiksi.

Ainekset

1 1 melonin kuori (1 litra kuutioina)
2 2 cm pala inkivääriä
3 2,5 dl omenaviinietikkaa
4 2,5 dl vettä
5 2 dl sokeria
6 1 rkl sinapinsiemeniä
7 3 tl suolaa
8 1 tl fenkolinsiemeniä
9 1 tl kokonaisia mustapippureita
10 ripaus chilijauhetta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 171 g
Proteiinia 0 g
Rasvaa 0 g
Kuitua 0 g
Energiaa kJ 3103
Energiaa kcal 742

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: melonin kuori (1 litra kuutioina), sinapinsiemeniä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista vesimelonin kuoresta vihreä osa kuorimaveitsellä. Pilko kuoret noin 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja leikkaa inkivääri ohuiksi suikaleiksi.

Yhdistä kattilassa etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta ja sekoita niin, että sokeri liukenee nesteeseen. Lisää joukkoon sinapinsiemenet, suola ja mausteet. Laita kuutioidut kuoripalat ja inkiväärisuikaleet liemen joukkoon kattilaan ja keitä 5 minuuttia hiljalleen poreillen. Nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä 30 minuuttia.

Lusikoi vesimelonin kuoret ja inkiväärit liemestä noin 1 litran puhtaaseen lasitölkkiin. Kaada päälle pikkeliliemi. Anna maustua jääkapissa 12 tuntia.

Tarjoa paistetun lihan lisukkeena, salaatissa, voileivän päällä tai hodareiden välissä maustekurkun sijaan.

Pikkelöidyt vesimelonin kuoret säilyvät jääkaapissa noin kuukauden.

Video

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5