Pikkelöidyt kasvikset

21.3.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pikkelöidyt kasvikset

Ainekset

1 2 porkkanaa
2 1 pieni kukkakaali
3 1 pieni kesäkurpitsa
4 4 dl vettä
5 1,5 dl väkiviinaetikkaa
6 2 dl hunajaa
7 1,5 tl suolaa
8 1 tl sinapinsiemeniä
9 1 viipaloitu valkosipulinkynsi

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 248 g
Proteiinia 11 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 14 g
Energiaa kJ 4698
Energiaa kcal 1123

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele kukkakaali ja pilko pieniksi kukinnoiksi. Huuhtele ja halkaise kesäkurpitsa. Leikkaa puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Kiehauta kattilassa vesi, etikka, hunaja ja mausteet.

Lisää porkkanat ja kukkakaalit. Keitä 3–4 minuuttia napakan kypsiksi. Lisää kesäkurpitsat. Nosta kasvikset reikäkauhan avulla puhtaaseen lasipurkkiin ja valuta päälle liemi. Sulje purkki kannella. Anna jäähtyä. Säilytä viileässä.

 

Vinkki: Pikkelöidyt kasvikset sopivat lisäkkeeksi lihalle ja ruokaisiin salaatteihin.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5