Pikkaisen parempi perjantaipizza

27.2.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pikkaisen parempi perjantaipizza

Luksuspizzan pohjataikina saa tekeytyä jääkaapissa yön yli. Täytteessä maistuvat suolainen kinkku ja juusto, makea päärynä sekä rapeat siemenet. Kasvisversion saa korvaamalla kinkun aurinkokuivatulla tomaatilla.

Ainekset

2 kappaletta
Pohja
1 2 dl vettä
2 0,3 tl (1/3 tl) suolaa
3 1,5 rkl oliiviöljyä
4 1 tl kuivahiivaa
5 4 - 5 dl durumvehnäjauhoja (+1 dl leipomiseen)
Täyte
1 2 päärynää
2 100 g sinihomejuustoa
3 1 prk (150-200 g) ranskankermaa
4 150 g mozzarellajuustoraastetta
5 1 paketti (100-150 g) ilmakuivattua kinkkua
6 0,5 dl pinjansiemeniä
7 rucolaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 152 g 304 g
Proteiinia 73 g 146 g
Rasvaa 85 g 170 g
Kuitua 35 g 70 g
Energiaa kJ 7 026 14052
Energiaa kcal 1 680 3359

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista pohja edellisenä päivänä. Sekoita vesi, öljy ja suola. Sekoita hiiva pariin desiin jauhoja. Lisää hiiva-jauhoseos veteen vatkaten. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa käsin muutama minuutti. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin 12–24 tunniksi.

Pese päärynät ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Murustele sinihomejuusto ranskankermaan. Aseta tyhjä pelti 225-asteiseen uuniin. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahteen tai neljään osaan ja leivo pohjat pyöreiksi jauhojen avulla. Siirrä pohjat leivinpapereille. Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizzapohja papereineen pellille. Esipaista pohjaa 5 minuuttia. Toista sama kaikille pohjille.

Levitä pohjille ohuesti sinihomejuusto-ranskankermaa ja juustoraastetta. Lisää päälle kinkkua, päärynää ja pinjansiemeniä. Paista pizzoja täytteen kanssa noin 5 minuuttia. Viimeistele rucolalla.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5