Pikantti papusalaatti

15.7.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pikantti papusalaatti

Ainekset

2 annosta
1 200 g pakastepapuja
2 100 g pinaattia
3 10 - 12 basilikan lehteä
Kastike:
1 1 pieni punasipuli
2 1 valkosipulinkynsi
3 2 tl kapriksia
4 2 rkl oliiviöljyä
5 1 rkl sitruunamehua
6 suolaa
7 rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 82 g
Proteiinia 22 g 45 g
Rasvaa 15 g 30 g
Kuitua 22 g 44 g
Energiaa kJ 1 635 3270
Energiaa kcal 390 781

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Hienonna pinaatti ja paista (pakaste)pinaatti kevyesti pannulla. Tuoretta babypinaattia ei tarvi paistaa. Revi basilikanlehdet. Sekoita papujen kanssa basilika ja nosta tarjoiluvadille. Valmista kastike. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna kapriksia ja sekoita muiden kastikeaineiden kanssa sekaisin. Valuta kastike tasaisesti pavuille ja anna marinoitua hetken aikaa huoneenlämmössä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pavut
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5