Pikakimchi

1.6.2015
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pikakimchi

Kimchi on korealainen, kiinankaalista tehty kasvisruoka. Perinteisesti se tehdään hapattamalla, mutta kimchiä voi tehdä myös keittämällä. Tarjoa kimchiä esimerkiksi porsaanlihan kanssa.

Ainekset

1 0,5 (n. 500 g) kiinankaalia
2 2 l vettä
3 2 rkl karkeaa merisuolaa
4 2 rkl sokeria
Mausteseos
1 pala tuoretta inkivääriä
2 2 valkosipulinkynttä
3 2 rkl vettä
4 1 rkl valkoviinietikkaa
5 1 rkl tomaattisosetta
6 1 tl chilipippuria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 39 g
Proteiinia 9 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 5 g
Energiaa kJ 886
Energiaa kcal 212

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele kiinankaali ja poista kanta. Leikkaa poikittain ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta kattilassa vesi, suola ja sokeri, lisää joukkoon kiinankaali. Keitä minuutin ajan. Kaada kiinankaali lävikköön, anna valua ja jäähtyä.

Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa mausteseoksen ainekset ja sekoita joukkoon kiinankaali. Anna maustua jääkapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Vinkki: Kuivatut chilijauheet- ja chilipippurit eroavat toisistaan tulisuudeltaan. Lisää chiliä vähitellen välillä maistellen.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5