Pikainen punacurrykeitto

17.1.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pikainen punacurrykeitto

Punaisella currytahnalla ja kookoksella maustetusta linssi-kanasopasta saat paljon proteiinia ja mausteista lämpöä pakkaspäivään.

Ainekset

4 annosta
1 1 prk (290 g) säilöttyjä punaisia linssejä
2 500 g paseerattuja tomaattia
3 1 prk (400 g) kookosmaitoa
4 2 dl vettä
5 2 rkl punaista currytahnaa
6 4 rkl kurpitsansiemeniä
7 2 rkl rypsiöljyä
8 300 g broilerin fileesuikaleita
9 suolaa
10 mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 44 g 178 g
Proteiinia 40 g 159 g
Rasvaa 40 g 158 g
Kuitua 9 g 36 g
Energiaa kJ 2 899 11595
Energiaa kcal 693 2771

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: punaista currytahnaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kaada linssit siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita kattilaan.

Lisää paseerattu tomaatti, kookosmaito, vesi ja currytahna. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannella peitettynä 10 minuuttia.

Keiton kiehuessa paahda kurpitsan-siemeniä kuumalla, kuivalla paistinpannulla käännellen 1–2 minuuttia. Siirrä lautaselle odottamaan.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista broilerinsuikaleet kypsäksi. Jos käytät maustamattomia suikaleita, mausta ne suolalla ja pippurilla.

Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Annostele lautasille. Ripottele päälle paahdetut kurpitsansiemenet ja paistetut broilerinsuikaleet.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5