Pikainen jauhelihapata

21.10.2013
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pikainen jauhelihapata

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 porkkana
3 1 punasipuli
4 1 valkosipulinkynsi
5 1 rkl öljyä
6 1 rkl jauhelihamausteseosta
7 ripaus suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 1 dl punaisia linssejä
10 2 - 3 dl vettä
11 1 prk (200 g) paseerattuja tomaatteja
Pinnalle
1 persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 53 g
Proteiinia 23 g 92 g
Rasvaa 21 g 83 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 1 387 5549
Energiaa kcal 332 1326

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese, kuori ja kuutioi porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää jauhelihamauste. Lisää kasvikset ja kääntele hetki kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää jauhelihaa pieninä palasina. Kääntele kunnes jauheliha kypsyy ja saa hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Huuhtele linssit ja lisää jauhelihaseokseen veden ja tomaatin kanssa. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä. Ripottele pinnalle persiljaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: jauheliha linssit pata
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5