Piimä-kanelivanukas ja karamellisoidut omenat

25.9.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Piimä-kanelivanukas ja karamellisoidut omenat

Ainekset

4 annosta
1 2 dl kuohukermaa
2 3 liivatelehteä
3 2 kanelitankoa
4 4 rkl sokeria
5 3 dl piimää
Karamellisoidut omenat
1 2 omenaa
2 3 rkl ruokokidesokeria
3 0,25 tl kanelia
4 2 rkl margariinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 127 g
Proteiinia 3 g 13 g
Rasvaa 24 g 95 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 1 485 5939
Energiaa kcal 355 1419

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna kerma ja kanelitangot kiehumispisteeseen. Nosta kattila liedeltä ja anna kerman maustua 10 minuuttia kannen alla. Kuumenna kerma uudelleen kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään, poista kanelitangot ja mausta sokerilla.Liuota puristetut liivatelehdet kermaseokseen ja lisää piimä joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos tarjoilulaseihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Kuori ja halkaise omenat. Poista kannat ja siemenkodat. Paloittele omenat ja sekoita sokerin ja kanelin kanssa. Ruskista margariini pannulla ja lisää joukkoon omenaseos. Kääntele hetken ja nosta pannu syrjään. Anna jäähtyä pannulla. Nosta maustettuja omenapaloja vanukkaiden päälle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: omena vanukas
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5