Pihvit konjakki-kermakastikkeella

28.10.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pihvit konjakki-kermakastikkeella

Ainekset

4 annosta
1 4 kpl naudan ulko- tai sisäfileepihvejä
2 4 rkl öljyä
3 0,5 tl suolaa
4 0,5 tl mustapippuria
Paistamiseen:
1 voi-öljyseosta
Kastike:
1 1 dl vettä
2 1 rkl vasikanfondia
3 2 rkl konjakkia
4 2 tl (makeaa) sinappia
5 2 tl soijaa
6 1 tl hunajaa
7 2 dl ruokakermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 18 g
Proteiinia 34 g 135 g
Rasvaa 26 g 102 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 654 6617
Energiaa kcal 395 1581

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Sivele pihveihin öljyä. Kuumenna rasvaseos pannussa. Kun rasva on kullanruskeaa, lisää pihvi. Noin 1/3 pannun paistopinnasta tulee jäädä tyhjäksi, jotta pannu ei jäähdy liikaa. Käännä pihvi heti kun lihasnestepisarat nousevat pintaan. Pihvi on puolikypsä eli medium, kun nestepisarat nousevat jälleen pintaan. Paistoajaksi tulee noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta valmiit pihvit suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä foliossa kastikkeen teon ajan. Lisää kaikki kastikkeen ainekset samaan pannuun, jossa paistoit pihvit. Keitä muutama minuutti. Lisää pihvit kastikkeen joukkoon ja tarjoa heti bataatti-savujuustotornin kera.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5