Pihvit ja bearnaisevoi

20.2.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pihvit ja bearnaisevoi

Itse tehty maustevoi viimeistelee sisäfileepihvin. Bearnaisevoi saa makunsa mm. valkosipulista, rakuunasta ja sitruunasta. Leikkaa ja paista pihvit huoneenlämpöisinä.

Ainekset

4 annosta
1 500 g naudan sisäfileetä
2 suolaa
3 mustapippuria
4 tilkka rypsiöljyä ja nokare voita
Maustevoi
1 100 g pehmeää voita
2 1 hienonnettu sipuli
3 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
4 3 rkl valkoviinietikkaa
5 2 tl rakuunaa
6 3 rkl silputtua persiljaa
7 0,5 tl raastettua sitruunan kuorta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 3 g
Proteiinia 27 g 108 g
Rasvaa 26 g 102 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 416 5666
Energiaa kcal 338 1354

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tilkka rypsiöljyä ja nokare voita

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Tee maustevoi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä silppuja viinietikassa, kunnes neste on haihtunut, anna jäähtyä. Sekoita kaikki ainekset pehmeään voihin. Muotoile voi pötköksi kelmun avulla, paketoi ja pane kylmään.

Leikkaa huoneenlämpöinen liha pihveiksi. Kuumenna rasvaseosta pannulla kunnes voi ruskistuu. Paista pihvejä kunnes pinnalle alkaa nousta punaisia pilkkuja. Käännä ja paista vielä pari minuuttia. Nosta pannu pois levyltä, lisää pihveille viipale maustevoita. Anna pihvien tekeytyä kevyesti foliolla peitettynä muutama minuutti.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: pihvi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5