Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pihvit ja bearnaisevoi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Itse tehty maustevoi viimeistelee sisäfileepihvin. Bearnaisevoi saa makunsa mm. valkosipulista, rakuunasta ja sitruunasta. Leikkaa ja paista pihvit huoneenlämpöisinä.

Ainekset

500 g
Naudan sisäfileetä
Suolaa
Mustapippuria
Tilkka rypsiöljyä ja nokare voita

Maustevoi

100 g
Pehmeää voita
1 kpl
Hienonnettu sipuli
2 kpl
Hienonnettua valkosipulinkynttä
3 rkl
Valkoviinietikkaa
2 tl
Rakuunaa
3 rkl
Silputtua persiljaa
1/2 tl
Raastettua sitruunan kuorta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee maustevoi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä silppuja viinietikassa, kunnes neste on haihtunut, anna jäähtyä. Sekoita kaikki ainekset pehmeään voihin. Muotoile voi pötköksi kelmun avulla, paketoi ja pane kylmään.

Leikkaa huoneenlämpöinen liha pihveiksi. Kuumenna rasvaseosta pannulla kunnes voi ruskistuu. Paista pihvejä kunnes pinnalle alkaa nousta punaisia pilkkuja. Käännä ja paista vielä pari minuuttia. Nosta pannu pois levyltä, lisää pihveille viipale maustevoita. Anna pihvien tekeytyä kevyesti foliolla peitettynä muutama minuutti.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.2.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

348

1454

25,3 g

15,5 g

1,0 g

0,5 g

0,3 g

29,0 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Mustapippuria,

Tilkka rypsiöljyä ja nokare voita,

3 rkl Valkoviinietikkaa,

2 tl Rakuunaa,

3 rkl Silputtua persiljaa,

0,5 tl Raastettua sitruunan kuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli