Pieni savujuustosalaatti

16.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pieni savujuustosalaatti

Savujuustosalaatti tarjotaan aterialla ennen jälkiruokaa. Salaatin raikkaaseen makumaailmaan sopivat myös mustaleimainen emmental, sinihomejuusto ja lempeä leipäjuusto.

Ainekset

4 annosta
1 0,5 - 1 kerää jääsalaattia tai muuta salaattia
2 200 g juuriselleriä tai 1-2 sellerin vartta
3 125 g savujuustoa
4 20 g pähkinöitä
5 12 viinirypäleitä
6 1 - 2 omenaa
Kastike
1 0,5 dl majoneesia
2 1 dl kermaviiliä
3 1 tl sinappia
4 1 rkl sitruunamehua
5 0,5 tl suolaa
6 0,25 tl (¼ tl) pippuria
7 hunajaa tai sokeria, halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 58 g
Proteiinia 11 g 43 g
Rasvaa 19 g 75 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 1 132 4528
Energiaa kcal 270 1082

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: hunajaa tai sokeria, halutessasi

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Revi salaatti suikaleiksi ja laita sivuun odottamaan.

Kuori ja suikaloi juuriselleri. Keitä suikaleita kevyesti suolalla maustetussa vedessä (1/4 tl suolaa/1 l vettä) 1–2 minuuttia, valuta hyvin. Leikkaa sellerinvarret hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi juusto, rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi, puolita rypäleet ja kuutioi omenat. Sekoita selleri, juusto, pähkinät, rypäleet ja omenat keskenään.

Sekoita majoneesi kermaviiliin. Mausta kastike sinapilla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi myös tilkka hunajaa tai ripaus sokeria. Kääntele kastike selleri-juustoseokseen.

Pane jääsalaattia annoskulhojen pohjalle. Lusikoi juustosalaatti päälle. Koristele salaatinlehdillä halutessasi.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5