Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pieni savujuustosalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Savujuustosalaatti tarjotaan aterialla ennen jälkiruokaa. Salaatin raikkaaseen makumaailmaan sopivat myös mustaleimainen emmental, sinihomejuusto ja lempeä leipäjuusto.

Ainekset

1/2 - 1 kpl
Kerää jääsalaattia tai muuta salaattia
200 g
Juuriselleriä tai 1-2 sellerin vartta
125 g
Savujuustoa
20 g
Pähkinöitä
12 kpl
Viinirypäleitä
1 - 2 kpl
Omenaa

Kastike

1/2 dl
Majoneesia
1 dl
Kermaviiliä
1 tl
Sinappia
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) pippuria
Hunajaa tai sokeria, halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Revi salaatti suikaleiksi ja laita sivuun odottamaan.

Kuori ja suikaloi juuriselleri. Keitä suikaleita kevyesti suolalla maustetussa vedessä (1/4 tl suolaa/1 l vettä) 1–2 minuuttia, valuta hyvin. Leikkaa sellerinvarret hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi juusto, rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi, puolita rypäleet ja kuutioi omenat. Sekoita selleri, juusto, pähkinät, rypäleet ja omenat keskenään.

Sekoita majoneesi kermaviiliin. Mausta kastike sinapilla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi myös tilkka hunajaa tai ripaus sokeria. Kääntele kastike selleri-juustoseokseen.

Pane jääsalaattia annoskulhojen pohjalle. Lusikoi juustosalaatti päälle. Koristele salaatinlehdillä halutessasi.

2

Kuori ja suikaloi juuriselleri. Keitä suikaleita kevyesti suolalla maustetussa vedessä (1/4 tl suolaa/1 l vettä) 1–2 minuuttia, valuta hyvin. Leikkaa sellerinvarret hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi juusto, rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi, puolita rypäleet ja kuutioi omenat. Sekoita selleri, juusto, pähkinät, rypäleet ja omenat keskenään.

200 g
Juuriselleriä tai 1-2 sellerin vartta
125 g
Savujuustoa
20 g
Pähkinöitä
12 kpl
Viinirypäleitä
1 - 2 kpl
Omenaa
3

Sekoita majoneesi kermaviiliin. Mausta kastike sinapilla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi myös tilkka hunajaa tai ripaus sokeria. Kääntele kastike selleri-juustoseokseen.

1/2 dl
Majoneesia
1 dl
Kermaviiliä
1 tl
Sinappia
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) pippuria
Hunajaa tai sokeria, halutessasi
4

Pane jääsalaattia annoskulhojen pohjalle. Lusikoi juustosalaatti päälle. Koristele salaatinlehdillä halutessasi.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 16.11.2017
|
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

157

658

9,8 g

2,5 g

11,8 g

11,3 g

3,8 g

2,8 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

125 g Savujuustoa,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) pippuria,

Hunajaa tai sokeria, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli