Pieni raparperipiirakka

26.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pieni raparperipiirakka

Ainekset

1 1 paketti valmista piirakkataikinaa (500 g)
Täyte
1 1 l raparperinpaloja
2 1,75 dl sokeria
3 1 rkl perunajauhoja
4 kanelia
5 inkivääriä
6 (minttua)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 420 g
Proteiinia 35 g
Rasvaa 126 g
Kuitua 33 g
Energiaa kJ 12550
Energiaa kcal 3000

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata piirakkataikina ja painele leivinpaperilla vuoratun paistosvuoan pohjalle ja reunoille tai kaaviloi taikina ja nosta se vuokaan.Kiehauta suurin osa raparperinpaloista sokerin kanssa kattilassa pehmeäksi. Nosta kiehuva seos liedeltä ja sekoita joukkoon pieneen vesitilkkaan sekoitetut perunajauhot. Kiehauta seos uudelleen ja lisää loput raparperinpalat. Jäähdytä seos hiukan ja mausta se, jos haluat.Levitä raparperikiisseli vuokaan taikinan päälle. Paina taikinan reunat kauniisti sormin sen ympärille ja voitele munalla. Kypsennä piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras raparperi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5