Pienet punajuuripateet

22.11.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pienet punajuuripateet

Ainekset

1 0,5 l punajuurta
2 3 munaa
3 1 rkl maissitärkkelystä
4 1 tl suolaa
5 2 - 3 tl sokeria
6 0,25 tl sitruunapippuria
7 (1 valkosipulinkynsi puserrettuna)
8 1 prk (1,5 dl) ranskankermaa
Vuokiin
1 25 g voita sulatettuna

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 47 g
Proteiinia 28 g
Rasvaa 63 g
Kuitua 10 g
Energiaa kJ 3652
Energiaa kcal 873

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä punajuuret kuorineen vähässä vedessä täysin kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja paloittele mittakannuun.Jauha punajuuret hienoksi ja lisää joukkoon kaikki muut aineet. Sekoita hyvin. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaada punajuuriseosta pikkuvuokiin niin, että kohoamisvaraa jää kuhunkin vuokaan noin 1 1/2 cm.Nosta vuoat korkealaitaiseen uunivuokaan tai uunipannulle ja kaada siihen kuumaa vettä punajuuriseoksen pintaan asti, jos mahdollista. Peitä vuoka foliolla ja nosta uuniin tunnin ajaksi.Jäähdytä pateita hiukan ja kumoa ne sitten varoen tarjoilulautaselle tai tarjoa suoraan vuoistaan, jos vuoat ovat kauniita.

© SOK
Avainsanat: patee punajuuri
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5