Pienet pähkinäsämpylät

21.8.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pienet pähkinäsämpylät

Nämä sämpylät saavat makua hunajasta ja hasselpähkinästä. Halutessasi voit ripotella sämpylöiden päälle rosmariinia ja hiutalesuolaa. Tarjoa sämpylät tuoreina esimerkiksi herkkusienikeiton kanssa. Suussa sulava yhdistelmä maistuu kevyenä lounaana tai sunnuntain menun aluksi. Sämpylöitä voi myös pakastaa.

Ainekset

16 kappaletta
1 2,5 dl vettä tai maitoa
2 0,5 pussia (5,5 g) kuivahiivaa
3 1,5 tl suolaa
4 1 rkl hunajaa tai siirappia
5 0,75 dl hasselpähkinärouhetta
6 2 rkl öljyä
7 6 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
1 1 kananmuna
Pinnalle
1 pähkinärouhetta tai rosmariinia
2 hiutalesuolaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 303 g
Proteiinia 4 g 62 g
Rasvaa 4 g 70 g
Kuitua 1 g 22 g
Energiaa kJ 549 8784
Energiaa kcal 131 2100

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Edullinen, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lisää hiiva, suola, hunaja tai siirappi, pähkinärouhe ja öljy reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita hyvin. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä, kimmoisa taikina. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoilta. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa hyvin. Leivo tangoksi ja jaa paloiksi. Pyöritä palat sukkulan muotoisiksi sämpylöiksi. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.

Voitele sämpylät vesitilkalla ohennetulla kananmunalla. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta tai rosmariinia ja ripaus hiutalesuolaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5