Pestolihapullat

18.1.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pestolihapullat

Tee helppo ja maukas pestokastike itse ja mausta sillä lihapullataikina. Pestolihapullat maistuvat vaikkapa spagetin ja raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 1 dl vettä
2 0,5 dl korppujauhoja
3 1 kpl sipuli
4 1 rkl öljyä
5 400 g jauhelihaa
6 1 kpl kananmuna
7 1 tl suolaa
8 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Pestokastike
1 0,5 dl pinjansiemeniä
2 0,5 dl parmesaaniraastetta
3 1 kpl pieni valkosipulinkynsi
4 1 ruukku basilikaa
5 1 rkl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 25 g
Proteiinia 23 g 92 g
Rasvaa 32 g 129 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 693 6772
Energiaa kcal 405 1619

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita vesi ja korppujauhot. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Mittaa pestokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja surauta karkeaksi soseeksi. Sekoita seos lihapullataikinaan.

Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia tai paista rasvassa pannulla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5