Pestoboston

17.9.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pestoboston

Suolaisen bostonkakun maustaa pestokastike ja juustoraaste.

Ainekset

1 0,5 l vettä
2 25 g tuorehiivaa
3 0,5 tl suolaa
4 1 dl ruisrouhetta
5 0,75 dl avokadoöljyä
6 10 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 100 g punaista pestokastiketta
2 100 - 150 g juustoraastetta
Pinnalle
1 1 muna
2 0,5 dl pinjansiemeniä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 474 g
Proteiinia 126 g
Rasvaa 193 g
Kuitua 37 g
Energiaa kJ 17362
Energiaa kcal 4150

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää ruisrouhe, avokadoöljy ja vehnäjauhot alustaen. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat. Kaulitse taikina jauhotetulla leivinalustalla suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä pinnalle punainen pestokastike ja ripottele päälle juustoraaste.

Käännä tiukahkoksi rullaksi ja leikkaa tasakokoisiksi, leveähköiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet voideltuun kakkuvuokaan (halk. noin 24–26 cm). Voitele munalla ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Paista 225 asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
Avainsanat: leipä pesto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5