Perunaviipale-lohilaatikko

28.1.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunaviipale-lohilaatikko

Ainekset

6 annosta
1 400 g lohifileetä
2 0,5 tl suolaa
3 1 sipuli
4 0,5 rkl öljyä
5 1,5 kg perunoita
6 1 dl tuoretta tilliä
Munamaito:
1 3 munaa
2 3 dl kermaa
3 3 dl maitoa
4 1 tl suolaa
5 0,25 tl valkopippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 44 g 264 g
Proteiinia 24 g 143 g
Rasvaa 19 g 115 g
Kuitua 3 g 16 g
Energiaa kJ 1 884 11302
Energiaa kcal 450 2701

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Ripottele fileelle suola. Kuori ja hienonna sipuli. Hauduta sipulia öljyssä, kunnes se on pehmeää. Kuori ja viipaloi perunat.

Voitele uunivuoka ja lado puolet perunaviipaleista pohjalle, nosta lohipalat, kuullotettu sipuli ja hienonnettu tilli pinnalle. Peitä ruoka lopuilla perunaviipaleilla.

Sekoita munamaidon ainekset ja kaada vuokaan. Kypsennä lohilaatikkoa 175 asteessa reilun tunnin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: laatikko lohi lohifilee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5