Perunatortilla

21.1.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunatortilla

Sujauta ylijääneet keitetyt perunat pannulle yhdessä kananmunien, sipulin ja mausteiden kanssa. Herkullinen perunamunakas maistuu raikkaan salaatin kera.

Ainekset

4 annosta
1 200 g kiinteitä perunoita
2 1 sipuli
3 1 rkl öljyä
4 6 munaa
5 4 rkl vettä
6 1 tl suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 30 g
Proteiinia 11 g 45 g
Rasvaa 12 g 48 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 765 3059
Energiaa kcal 183 731

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja suikaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla, jossa on uunin kestävä kahva, esim. valurautapannulla. Lisää perunat. Paista n. 5 minuuttia miedolla lämmöllä välillä käännellen. Lisää sipulit ja kääntele hetki.

Vatkaa munat, vesi ja suola sekaisin. Kaada seos pannulle. Vedä massaa lastalla reunoilta keskustaan päin, kunnes se hieman hyytyy ja vetäytyy laidoilta. Levitä perunat tasaisesti. Mausta kevyesti pippurilla.

Siirrä pannu uuniin kuumien grillivastusten alle. Anna paahtua, kunnes pinta on kullanruskea. Ota tortilla uunista ja anna hieman jäähtyä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kananmuna muna peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5