Perunasose

7.11.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunasose

Ainekset

4 annosta
1 1 kg jauhoista perunaa (6-10 kpl koosta riippuen)
2 vettä
3 2 dl maitoa tai maitojauhetta ja keitinvettä
4 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 141 g
Proteiinia 6 g 22 g
Rasvaa 1 g 5 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 755 3021
Energiaa kcal 180 722

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Perunasose onnistuu parhaiten, kun käytät siihen jauhoisia perunalaatuja. Kaupassa punainen väritunniste auttaa löytämään jauhoiset lajikkeet.Keitä perunat kypsiksi (haarukka uppoaa helposti perunaan), kaada vesi pois ja murskaa perunat mieluiten käsin, koska perunasose "liisteröityy" liian kovasta hämmennyksestä. lisää maito ja suola.JuustoperunasoseLisää soseeseen 100 g tuorejuustoa, esim. kantarellilla maustettuaYrttiperunasoseLisää valmiiseen soseeseen valintasi mukaan yrttejä: 1 dl basilikaa, persiljaa, ruohosipulia tai tilliä. Voit käyttää yrttien asemasta myös aromikasta rucola-salaattia. Jos tuoreita yrttejä ei ole saatavilla, lisää soseeseen 2 rkl pestokastiketta.BataattiperunasoseKorvaa osa perunoista bataatilla: 600 g perunaa ja 400 g bataattia

© SOK
Avainsanat: peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5