Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo perunasalaatti

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tee juhlapöytään perinteinen, majoneesipohjainen perunasalaatti. Nopeasti sekoitettu salaatti saa maustua jääkaapissa pari tuntia. Maustekurkuilla ja kapriksilla rikastettu perunasalaatti ei kaipaa lainkaan lisättyä suolaa, varsinkin jos keität perunat kevyesti suolatussa vedessä.

Ainekset

700 g
perunaa
70 g
(1 pieni) maustekurkku
1 rkl
kapriksia
2 kpl
valkosipulinkynsiä
1 1/2 dl
majoneesia
1 kpl
sipulinvarsi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori perunat. Keitä ne (kevyesti suolalla maustetussa) vedessä kypsiksi, noin 20 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä.

700 g
perunaa
2

Paloittele keitetyt perunat ja kuutioi maustekurkku. Sekoita ne kapristen kanssa kulhossa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne majoneesiin. Sekoita majoneesi perunasalaattiin ja anna salaatin maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoamista.

70 g
(1 pieni) maustekurkku
1 rkl
kapriksia
2 kpl
valkosipulinkynsiä
1 1/2 dl
majoneesia
3

Siirrä perunasalaatti tarjoiluastiaan ja viipaloi sipulinvarsi koristeeksi salaatin päälle.

1 kpl
sipulinvarsi
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 23.4.2005
|
Muokattu: 11.3.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

223

931

14,5 g

1,8 g

19,3 g

1,5 g

1,3 g

2,7 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl kapriksia,

1 kpl sipulinvarsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli